Visutý most přes Messinskou úžinu - Kristian D'Amico; Kristian D'Amico (České vysoké učení technické v Praze, 2022)
Diplomová práce se zabývá vypracováním variant řešení přemostění přes Messinkou úžinu. Pro vybranou variantu visutého mostu, je sestaven rámový nelineární výpočetní model, který je poté ověřen pomocí prostorového nelineárního modelu. Hlavní náplní této práce je globální analýza, optimalizace variant řešení a posouzení nosné konstrukce na mezní stavy. Pro doplnění jsou přiloženy i základní výkresy popisující prostorové a materiálové řešení konstrukce.

The diploma thesis deals with the elaboration of variants of the bridge over the Messina Strait. For a selected variant of a suspension bridge is created a bar nonlinear computational model, which is verified using a spatial nonlinear model. The main content of this work is global analysis, optimization of solution variants and assessment of the load-bearing structure for limit states. Basic drawings describing the spatial and material design of the structure are also included for completion.
Suspension bridge over Messina Strait
Keywords: Visutý most; UHPFRC; segmentová prefabrikace; předpětí; visutý systém; nelineární výpočty; hybridní konstrukce; Suspension bridge; UHPFRC; segmental prefabrication; prestressing; suspension system; nonlinear calculation; hybrid construction