Systém vzdělávání žáků jako součást programu volby povolání - Šaman, Pavel; Šaman Pavel (České vysoké učení technické v Praze, 2015)
Tato bakalářská práce se věnuje tématu vzdělávání žáků na základní škole s ohledem na jejich budoucí kariéru. Cílem této práce je navrhnout možnosti vzdělávání, které usnadní žákům základních škol rozhodování o jejich dalším vzdělávání, případně jejich pracovní kariéře. Teoretická část obsahuje hlavně poznatky z oblasti lidských zdrojů, vzdělávání a e-learningu. Praktická část se zaměřuje na program Úvod do světa práce, který žákům umožní získat informace potřebné k jejich budoucí kariéře. Tento program je zde popsán a jsou navrhnuta možná řešení jako například možnost e-learningové podoby celého programu.

This thesis deal with education at secondary school and helps young people decide about their future career. The main aim of this thesis is to provide other options of education for these young people and deliver them more information about their future career or school. It helps them decide better and do what they want to do. In the theoretical part the thesis mainly deals with information about human resources, education and e-learning. In the practical part the thesis deals with the programme Úvod do světa práce which provides young people a lot of information about their future career. The programme is described and there are recommendations how to improve the programme - for example e-learning is involved.
System of teaching students as a part of choosing a career program
Keywords: Zdroje organizace, Lidské zdroje, Řízení lidských zdrojů, Vzdělávání, Technické vzdělávání, Kariéra, Kariérové poradenství, E-learning, Školství; Company Resources, Human Resources, Human Resources Management, Education, Technical Education, Career, Career Advice, E-learning