FVE a její integrace do energetického systému domu - Loukota, Lukáš; Loukota Lukáš (České vysoké učení technické v Praze, 2017)
Cílem této bakalářské práce je posoudit, zda se v dnešní době vyplatí výstavba fotovoltaické elektrárny pro úsporu energií v bytovém domě v České republice. Danou problematiku jsem řešil rozborem dat historické spotřeby tepelné energie domu, kterou jsem porovnal s teoretickými výpočty. Dále jsem navrhl technická řešení, pro úsporu tepla při přípravě teplé vody. Tato řešení se dají integrovat do současného energetického systému domu. Jednotlivá řešení jsem ekonomicky zhodnotil a porovnal se současným systémem. Nakonec jsem podrobil citlivostní analýze vstupní parametry, které mají významný vliv na efektivnost investice.

The aim of this bachelor thesis is to evaluate whether the construction of a photovoltaic system for energy savings in a residential building in the Czech Republic is worthwhile. I have solved this problem by analyzing the historical heat consumption data of the building, which I then compared with theoretical calculations. I also proposed technical solutions for saving heat in the preparation of hot water. These solutions can be integrated into the current energy system of the house. Individual solutions were economically evaluated and compared with the current system. Finally, I subjected input parameters, that have a significant effect on the efficiency of the investment, to sensitivity analysis.
PVE and its Integration to Energy System of House
Keywords: fotovoltaika, bytový dům, fotovoltaický ohřev vody, ekonomické hodnocení; photovoltaics, photovoltaic water heating, economic evaluation,residential building