Inzertní webová aplikace pro řemeslníky - Večeřa, Peter; Peter Večeřa (České vysoké učení technické v Praze, 2021)
Cieľom práce je vytvorenie webovej aplikácie slúžiacej na inzerciu práce remeselníkov. Bakalárska práca sa najprv zameriava na analyzovanie požiadaviek budúcich užívateľov a analýzu existujúcich riešení. Práca ďalej pokračuje návrhom systému, v ktorom sú naformulované funkčné a nefunkčné požiadavky, prípady užitia, doménový model a návrh užívateľského rozhrania. Implementačná časť je zameraná na výber jednotlivých technológií, a ich praktické využitie v aplikácii. V rámci implementačnej časti sú zahrnuté ukážky kódu, návrh databázového modelu, ale aj použité princípy a implementačné detaily. Správny návrh a funkčnosť aplikácie je overená v priebehu testovania, kde je aplikácia podrobená primárne užívateľskému testovania. V závere práce sú navrhnuté možné vylepšenia do budúcnosti, ako aj zhodnotenie finálnej verzie aplikácie. Webová aplikácia umožňuje full textové vyhľadávanie s filtrovaním podľa polohy. Ponúka pestrý výber remesiel, ktorý zjednodušuje a sprehľadňuje vyhľadávanie pre užívateľa. Výsledkom tejto práce je prototypová implementácia inzertného portálu pre remeselníkov, ktorá stavia kvalitné základy pre budúci vývoj.

The main goal of the thesis is to create a web application to advertise craftsmen's work. The bachelor thesis firstly focuses on the analysis of future users' requirements and the analysis of existing solutions. The thesis further develops a system design, in which there are formulated functional and nonfunctional requirements, usage cases, domain model and user interface design. The implementation part centers on the selection of individual technologies and their practical use in the application. Within this part, there are code samples, database model proposal, as well as the principles used and implementation details. The correct design and functionality of the application is verified primarily by user testing. At the end of the thesis, possible future improvements are suggested and the evaluation of the final version of the application is carried out. The web application enables full text search with location filtering. It offers a varied selection of crafts, which simplifies and clarifies the search for the user. The result of the thesis is a prototype implementation of an advertising portal for craftsmen which builds up a quality foundation for future development.
Advertising web applications for craftsmen
Keywords: remeselníci; ponuka práce; inzertný portál; webová aplikácia; vývoj aplikácie; Java; Spring; Vaadin; craftsmen; job offer; advertising portal; web application; application develomplent; Java; Spring; Vaadin