Úlohy pro virtuální laboratoř v JavaScriptu - Hubáček, Martin; Martin Hubáček (České vysoké učení technické v Praze, 2022)
V diplomové práci je popsán postup přetvoření a aktualizace virtuálních úloh z fakultního webu http://vlab.fs.cvut.cz/. Původní úlohy jsou psané v jazyce Java a spouštěny v samostatných appletech, které již nemají podporu v moderních internetových prohlížečích. Z důvodu modernizace a uživatelské dostupnosti se tyto úlohy transformovaly pomocí jazyka JavaScript. Nová podoba je kompatibilní se současnými prohlížeči a nevyžaduje žádné další uživatelské zásahy, jako nastavování firewallů apod. Důraz byl kladen zejména na zachování všech funkcí původních úloh a jejich vzhledu. I přes tuto snahu se nová virtuální laboratoř v mnoha ohledech od původní odlišuje.

The diploma thesis describes the process of transforming and updating virtual tasks from the faculty website http://vlab.fs.cvut.cz/. The original tasks are written in Java and run in separate applets that are no longer supported in modern internet browsers. Due to modernization and user availability, these tasks have been transformed using JavaScript. The new look is compatible with current browsers and does not require any additional user intervention, such as setting up firewalls, etc. The emphasis was mainly on maintaining all the functions of the original tasks and their appearance. Despite this effort, the new version differs from the original in many respects.
Modules for virtual laboratory in JavaScript
Keywords: JavaScript; virtuální úlohy; řízení; regulace; JavaScript; virtual models; control; regulation