Požární řešení skladové haly Hýskov - Moucha, Pavel; Pavel Moucha (České vysoké učení technické v Praze, 2023)
Předmětem této bakalářské práce je požární řešení skladové haly Hýskov na základě zadané projektové dokumentace. Bakalářská práce obsahuje revizi stavebního řešení, požárně bezpečností řešení, statický návrh vybraných konstrukcí za běžné teploty a jejich posouzení na účinky požáru. Textové části jsou doplněny výkresovou dokumentací. Zpracování této práce bylo v souladu s aktuálními právními předpisy a normami. Přínosem této práce je praktická ukázka výpočetních metod a postupů při řešení návrhu nosné konstrukce a požární zhodnocení objektu.

The aim of this bachelor thesis is the fire safety design of a storage hall Hýskov based on the assigned project documentation. The bachelor thesis consists of revision of the construction, fire safety solution and statical design of selected construction at normal temperatures and under fire. Each text part is supplemented with documentation drawings. The solution was prepared according to the current standards and regulations. The benefit of this bachelor thesis is a practical demonstration of the calculation methods and processes of the construction system and fire evaluation of the building.
Fire Safety Design of a Storage Building Hýskov
Keywords: Skladová hala; požárně bezpečnostní řešení; požární prevence; požární odolnost; požární úsek; elektrická požární signalizace; železobeton; prefabrikovaný skelet; statický výpočet; Storage hall; Fire safety solution; Fire prevention; Fire resistance; Fire compartment; Fire alarm system; Reinforced concrete; Precast concrete skeleton; static calculation