Ocelová konstrukce tělocvičny - Povolný, Šimon; Šimon Povolný (České vysoké učení technické v Praze, 2020)
Cílem bakalářské práce byl komplexní návrh ocelové konstrukce tělocvičny se zázemím. Nejprve byly navrženy vodorovné nosné prvky, dále svislé nosné prvky, následně byla navržena ztužidla a na závěr byly navrženy spoje. Navržené prvky byly též posouzeny. K návrhu byla vyhotovena výkresová dokumentace a technická zpráva.

The aim of this Bachelor thesis was a complex design of load-bearing steel structure of a sports hall with a background. At first, horizontal, then vertical elements were designed and in the end bracings and joins were designed. Resistance of designed elements was also verified. Drawing documentation and technical report is also provided.
Steel structure of a gymnasium
Keywords: Ocelová konstrukce; halová konstrukce; statický výpočet; ztužení; konstrukční detaily; kyvná vazba; Steel structure; hall structure; structural design; bracing; detailing; sway frame