Studie řešení dopravy v oblasti Ortenova náměstí v Praze Holešovicích - Nehasil, Karel; Nehasil Karel (České vysoké učení technické v Praze, 2017)
Předkládaná diplomová práce si klade za cíl analyzovat současnou organizaci dopravy v lokalitě Ortenova náměstí a v případě zjištěných nedostatků navrhnout nová doporučení k její reorganizaci za účelem dopravní, bezpečnostní i estetické optimalizace. Navržená opatření budou vycházet z realizace a vyhodnocení dopravního průzkumu, bezpečnostní inspekce stávajícího provozu, statistiky dopravních nehod zde zaznamenaných a údajů zanesených v územně plánovací dokumentaci.

Submitted diploma thesis aims to analyze current organization of traffic in the area of Ortenovo náměstí and in case of discovered deficiencies to propose new recommendations for its reorganization of traffic, safety, and aesthetic optimization. The proposed measures will be based on the realization and evaluation of the traffic survey, the safety inspection of the existing traffic, the statistics of the traffic accidents recorded here and the data recorded in the planning documentation.
Study of Public Space Solution in Ortenovo náměstí in Praha - Holešovice
Keywords: organizace dopravy, dopravní průzkum, bezpečnostní inspekce pozemních komunikací, veřejný prostor, územní plánování; traffic organization, traffic survey, traffic safety inspection, public space, planning documentation