3D rekonstrukce zámku Veltrusy a historické krajiny v jeho okolí - Florian, Petr; Florian Petr (České vysoké učení technické v Praze, 2017)
Diplomová práce, zaměřená na objekt Zámek Veltrusy a jeho okolí, se zabývá vypracováním podrobného digitálního modelu budovy zámku a blízkých pavilonů a digitálního modelu terénu v okolí zámku. Součástí práce je stručný historický vývoj zámku a popis práce v použitých programech. Hlavními podklady byly stavebně historický průzkum z roku 1979, císařské povinné otisky map stabilního katastru, geodetická dokumentace Zastoupil-Král z roku 2003 a digitální model reliéfu České republiky 5. generace (DMR 5G). Výsledný model byl publikován pomocí webového rozhraní.

This dissertation, focused on chateau Veltrusy and its surroundings, deals with the process of a detailed digital model of the chateau and a digital model of the terrain around the chateau. The dissertation includes the brief historical development of the chateau and a description of the work in used programmes. Main backgrounds were from building surveys in 1979, imperial obligatory imprints of stable cadaster, geodetic documentation Zastoupil-Král from 2003 and digital model of the 5th generation relief (DMR 5G) of the Czech Republic.
3D reconstruction of Veltrusy chateau and its surroundings in the past
Keywords: Zámek Veltrusy,3D,digitální model terénu,císařské povinné otisky,SketchUp,ArcMap; Chateau Veltrusy,3D,digital model of the terrain,imperial obligatory imprints from stable cadaster,SketchUp,ArcMap