FUNERÁLNÍ ARCHITEKTURA - Blažíčková, Kristýna; Blažíčková Kristýna (České vysoké učení technické v Praze, 2018)
Navrhuji Krematorium jako místo posledního rozloučení, jako dům na konci cesty, jako místo prolnutí s přírodou. Návrh je založen na architektonické jednoduchosti a čistotě. Už samo prostředí může mít utěšující účinky. Stejné účinky má i propojení vnitřního prostředí s okolní přírodou, které je nedílnou součástí návrhu. Vytvořila jsem klidný, elegantní a intimní prostor, kde se mohou pozůstalí důstojně rozloučit s blízkým, o kterého přišli.

A Crematorium, a place of the last farewell, a place at the end of the road, a place of connection with nature. The main idea is based on architectural simplicity, elegance and cleanliness. I think that quality of the environment itself can comfort soul. The same effect can have connection of the interior with the nature around house, which is important part of the idea. I have designed a quiet, elegant and intimate space, where the bereaved ones can say goodbye to the loved ones they have lost.
FUNERAL ARCHITECTURE
Keywords: Ďáblice,hřbitov,krematorium,kolumbárium,veřejný park,podzemní stavba; Dablice,cemetery,crematorium,columbarium,public space,underground building