MANTA - aplikace pro management test analýzy - Pohanová, Lenka; Lenka Pohanová (České vysoké učení technické v Praze, 2020)
Práce tvoří jádro budoucí aplikace pro firmu CETIN. Nahradí dosavadní Excel tabulku webovou aplikací. Hlavní prvek aplikace je tedy tabulka, která zachovává potřebnou funkcionalitu Excel tabulky, a to možnost podbarvit buňky tabulky, měnit, mazat nebo archivovat záznamy. Aplikace zvýší ochranu dat, především před nechtěnou editací. Aplikace využívá Windows autentizaci pro autorizaci jednotlivých rolí. Jednotlivé role mají různý přístup ke sloupcům tabulky i k funkcionalitě. Tyto přístupy lze nastavit přímo v aplikaci. Data jsou uložena v databázi. Použita byla architektura MVVM, která vychází z architektury MVC. Aplikace je napsána v C#, pomocí Visual Studia.

The thesis forms the core of future application for CETIN. Replaces the existing Excel spreadsheet with a web application. The main element of the application is a table that maintains the necessary functionality of the Excel table, namely the ability to color the table cells, change, delete or archive records. The application will increase data protection, especially against unwanted editing. The application uses Windows authentication to authorize individual roles. Individual roles have different access to table columns and functionality. These approaches can be set directly in the application. The data is stored in the database. MVVM was used, based on MVC architecture. The application is written in C, using Visual Studio.
MANTA - application for management test analysis
Keywords: C#; webová aplikace; MVVM; autorizace; autentizace; export do .xlsx; HTML; zobrazení dat z databáze; C#; web application; MVVM; authorization; authentication; export to .xlsx; HTML; view data from database