Domov pro děti - Byt mezi stromy - Holovko, Varvara (České vysoké učení technické v Praze, 2025)
Tento projekt představuje domov, který je navržen s láskou pro děti, jež hledají bezpečí a rodičovskou péči. Čtyřpodlažní budova, zasazená do zeleného prostředí připomínajícího klidný park, je místem, kde se mohou děti cítit jako doma a kde mají prostor růst, tvořit a objevovat svět kolem sebe. Okolní stromy a přilehlé obytné domy vytvářejí komunitu, která podporuje přirozenou socializaci a přátelské vztahy.Horní tři patra ukrývají 12 bytů, které jsou navrženy pro pěstounské rodiny. Na přízemí budovy se nachází kavárna a útulné bistro, kde se mohou sousedé potkávat, sdílet příběhy a budovat přátelství. Součástí přízemí jsou také dílny pro děti prostor, kde mohou rozvíjet svou kreativitu, fantazii a radost z objevování.

This project represents a home designed with love for children seeking safety and parental care. The four-story building, nestled in a green setting reminiscent of a peaceful park, is a place where children can feel at home and have the space to grow, create, and explore the world around them. The surrounding trees and nearby residential houses create a community that fosters natural socialization and friendly relationships. The upper three floors house 12 apartments designed for foster families. The ground floor features a café and a cozy bistro where neighbors can meet, share stories, and build friendships. Additionally, the ground floor includes workshops for children a space where they can develop their creativity, imagination, and joy of discovery.
Children´s Home - Apartment among the Trees
Keywords: obytný dům; architektura pro děti; Praha; pěstounská péče; sociální bydlení; residential building; child-oriented architecture; Prague; foster care; social housing