Android aplikace pro sdílení proměnných s platformou Arduino prostřednictvím Bluetooth - Jokl, Natanael; Natanael Jokl (České vysoké učení technické v Praze, 2022)
Tato bakalářská práce řeší problematiku sdílení proměnných mezi zařízeními Android a Arduino pomocí technologie Bluetooth. Sdílení proměnných či dat obecně mezi zařízením Android a dalším zařízením je v dnešní době běžně používáno. Můžeme jej naleznout u mnoha chytrých zařízení, která nás obklopují. Tato práce umožňuje širší veřejnosti vytvořit vlastní chytré zařízení, které vznikne upravením tohoto typového řešení. Vytvořená aplikace umožňuje uživateli se přihlásit k zařízení Arduino pomocí uživatelského účtu, následně si v něm zobrazit Arduinem sdílené proměnné a případně je podle uživatelských práv upravit. Pro tvorbu aplikace byly použity metody softwarového inženýrství - analýza, návrh, implementace a testování. Výsledkem této práce je aplikace pro operační systém Android a API běžící na zařízení Arduino, které umožňuje sdílení a úpravu proměnných. Pro komunikaci mezi zařízeními byl použit datový formát JSON. Dílčím výsledkem práce je popsané zapojení a použití LED diody, tlačítek, displeje a GSM modulu na desce Arduino.

This bachelor thesis deals with the problematic of sharing variables between Android device and Arduino board via Bluetooth. Sharing either variables or any kind of data with Android device is in these days very common. We can see that in a variety of smart gadgets that surround us. This project facilitates people to make smart gadgets of their own. After logging in through the Android app to the Arduino is user enabled to see and edit the shared variables. The appearance and the editing of the variables are based on user access. In the process of making the Android app were used methods of software engineering – analysis, design, implementation and testing. The results of this project are Android app and Arduino API that enable user to share variables and edit them. The communication between those devices is realised through JSON data format. Additional result of this project is documented wiring and use of LED diode, buttons, display and GSM modem on the Arduino board.
An android application for variable sharing with Arduino platform based on Bluetooth communication
Keywords: Android; Arduino; Bluetooth; JSON; sdílené proměnné; Android; Arduino; Bluetooth; JSON; Shared variables