MĚSTSKÝ PALÁC FLORENCE, MASARYKOVO NÁDRAŽÍ - Smola, Martin; Smola Martin (České vysoké učení technické v Praze, 2018)
Předmětem diplomové práce je návrh městského paláce u Masarykova nádraží v Praze. Jedná se o multifukční budovu obsahující novou nádražní halu, pasáž, kinosály, restauraci, obchody, galerii a v dalších podlažích pak administrativní prostory, ateliery a bydlení v mezonetových bytech. Z ulice se jedná o šestipodlažní objekt se sedmým ustoupeným podlažím. Z vnitrobloku má budova pět podlaží s šestým a sedmým ustoupeným podlažím.

The subject of the diploma thesis is the design of the city palace at Masaryk Station in Prague. It is a multi-purpose building with a new station hall, an arcade, cinemas, a restaurant, shops, a gallery, and on other floors administrative premises, ateliers and housing in maisonettes. From the street is a six-storey building with seven recessed floor. From the courtyard the building has five floors with sixth and seventh recessed floors.
CITY PALACE FLORENC, MASARYK STATION
Keywords: městský palác,Masarykovo nádraží,Náměstí Republiky,Florenc,pasáž,multifunkční budova,vlakové nádraží,odbavovací hala; City Palace,Masarykovo nádraží,Náměstí Republiky,Florenc,arcade,multifunctional building,train station,station hall