Studium multiplicity nabitých částic pomocí detektoru ALICE - Hesounová, Helena; Helena Hesounová (České vysoké učení technické v Praze, 2024)
Detektor ALICE naměřil 18.11.2022 srážky olovo-olovo s těžišťovou energií √sNN = 5.36 TeV. Tato práce je zaměřena na analýzu závislosti multiplicity těchto srážek na pseudorapiditě v midrapiditě, která byla provedena pomocí skriptu vytvořeného autorkou této práce, jenž je nyní součástí softwaru Online-Offline analýzy. Korekce pro účinnost detektoru byla provedena použitím dvou setů Monte Carlo simulovaných dat.

On the 18th of November 2022, the ALICE detector complex collected data from lead-lead collisions at the center-of-mass energy √sNN = 5.36 TeV. This thesis presents an analysis of the pseudorapidity dependence of multiplicity at midrapidity of said data, which was carried out using a script created by the author of this thesis and now is a part of the Online-Offline analysis software. A correction for detector efficiency was done using two sets of Monte Carlo simulated data.
Study of charged-particle multiplicity with the ALICE detector
Keywords: LHC; ALICE; multiplicita; LHC; ALICE; multiplicity