Nakupovanie 4.0: schopnosti a zručnosti nákupcov - Sopóci, Ján; Ján Sopóci (České vysoké učení technické v Praze, 2020)
Nakupovanie 4.0 prináša nové inovačné riešenia pre oblasť verejného obstarávania. Cieľom tejto diplomovej práce je overiť znalosti nákupcov vo verejnom obstarávaní ohľadne technológií a princípov v rámci konceptu Nakupovanie 4.0. Zoznam téz, ktorý vznikol z technológií a princípov Nakupovania 4.0, bol predložený vybranej skupine odborníkov z praxe vo verejnom obstarávaní. Tematická analýza odpovedí respondentov odhalila bariéry zavádzania konceptu Nakupovanie 4.0. Výskum pou-kazuje na značný rozchod teoretických predpokladov Nakupovania 4.0 s aktuálnou situáciou vo verejnom obstarávaní, kde nákupcovia nedisponujú znalosťami Naku-povania 4.0.

Procurement 4.0 introduces a new inovative solutions for public procurement. The goal of this diploma thesis is to verify a public procurement purchaser‘s knowledge of technologies and principles of Procurement 4.0. A list of thesis, resulting of technologies and principles of Procurement 4.0 was submitted to a group of ex-perts in public procurement. Thematic analysis of respondent‘s responses exposed impediments to the implementation of Procurement 4.0. Research points to a significant divergency in theoretical premises and present situation of public procurement, where purchasers dont have the knowledge of Procurement 4.0.
Procurement 4.0: capabilities and skills of purchasers
Keywords: verejné obstarávanie; štvrtá priemyselná revolúcia; Nakupovanie 4.0; inovácie; te-matická analýza; public procurement; fourth industrial revolution; Procurement 4.0; inovations; thematical analysis