Bydlení Libeň - Vedralová, Natalie (České vysoké učení technické v Praze, 2024)
Dvě parcely. Dva obrazy místa. Tak blízko sebe a přitom každá jiná. Na tyto odlišné duchy místa se snažím reagovat svým návrhem. Na blokovou zástavbu navazuji a navrhuji tři bytové domy. Vytvářím otevřený zelený vnitroblok. Propojuji průchodem se stávajícím blokem. Bydlí se až u proudící Rokytky. Lidé mohou z oken sledovat projíždějící vlaky a tekoucí vodu. Pod železničním mostem usazuji dílny s prostorem na střeše. Snažím se oživit a zpříjemnit prostory pod železnicí. Z dílen mohou pracovníci vidět obyvatele zahradničit na vedlejší parcele. Zde jsem navázala na zahrádkářskou kolonii a usadila jsem zde čtyři domy a komunitní skleník. Tvořím zde zimní zahrady, velké lodžie, prostory pro zahradničení, pro komunitu.

Two plots. Two pictures of the place. So close to each other and yet each different. I try to respond to these different spirits of the place with my design. I am following up on the block development and designing three apartment buildings. I am creating an open green courtyard. I connect the passage with the existing block. People live near Rokyrka and can watch passing trains. I am setting up workshops under the railway bridge with space on the roof. I am trying to make the spaces under the railway more pleasant. From the workshops, workers can see residents gardening in adjacent plots. Here I followed up on the gardening colony and established four houses and a community greenhouse here. Here I create winter gardens, large loggia, spaces for gardening, for the community.
Housing Libeň
Keywords: bydlení; bytový dům; Praha; Libeň; architektura; Housing; residential housing; prague; liben; architecture