MAGISTRÁT MĚSTA OLOMOUCE - Zvelebil, Dominik; Dominik Zvelebil (České vysoké učení technické v Praze, 2021)
Cílem projektu je návrh nové budovy magistrátu města Olomouce, který je v současnosti roztroušený po celém městě do několika budov. Některé v nevhodném podnájmu. Objekt je umístěn v lokalitě bývalého autobusového nádraží. Nová budova magistrátu s návazností na nově vytvořený park a tržnici má potenciál stát se dalším městským centrem. V tuto chvíli slouží pouze jako přestupní uzel městské dopravy a neutišený prostor mezi dvěma městskými parky.

The aim of the project is to design City hall for the City of Olomouc, which is currently scattered throughout the city in several buildings. Some in an inappropriate sublease. The building is located in the area of the former bus station. The new municipal building with a connection to the newly created park and market has the potential to become a new city center. At the moment, it serves only as a transfer hub for public transport and undefined space between two city parks.
OLOMOUC CITY HALL
Keywords: Magistrát; Olomouc; Třída Svobody; autobusové nádraží; City hall; Olomouc; bus station; Avenue