Sledování variability srdečního rytmu během ponoru potápěče - Bystrianský, Josef; Bystrianský Josef (České vysoké učení technické v Praze, 2006)
Bakalářská práce má za úkol poznat metody sledování potápěčů pod vodou, pracovat s informacemi EKG a analyzovat variabilitu srdečního rytmu. Dalším úkolem je navrhnout a realizovat terénní experimenty na volné vodě a provést záznam EKG, případně dalších fyziologických parametrů a pokusit se diskutovat přínos pro reálný svět potápění.

The main aim of this bachelor work is monitoring of divers under the water. Proposed methods are focused on extraction of the information which is contained in human ECG and in heart rate variability parameters. Other task is recording of ECG data during the real experimental dives. The work contains also discussion about usability of results in the real practice of divers.
Mesuring of the Heart Rate Variability During Scuba Diving
Keywords: potápěč,ponor,EKG; diving,heart rate