Zmapování rozvoje výroby z fotovoltaických zdrojů v zásobovacím území PREdistribuce, a.s. - Kodad, Tomáš; Kodad Tomáš (České vysoké učení technické v Praze, 2017)
Cílem práce je vytvořit přehled o minulosti, přítomnosti a budoucím vývoji instalovaného výkonu fotovoltaických elektráren v distribučním území PREdistribuce, a.s. K řešení práce jsem provedl analýzu střech na tomto území na základě podkladů od Institutu plánování a rozvoje hlavního města Prahy a podkladů od katastrálního úřadu. Na základě průzkumu typových oblastí jsem stanovil koeficienty a vytvořil mapu s instalovatelným výkonem FVE v jednotlivých katastrech. Na základě zjištěných údajů je možné určit, v jakých oblastech dojde pravděpodobně k výraznější změně instalovaného výkonu na základě změny definovaných faktorů.

The aim of the thesis is to create an overview of past, present and future development of the installed capacity of photovoltaic power plants in the distribution area PREdistribuce, a.s. In order to solve my work, I analyzed the roofs in this area on the basis of the documents from the Institute of Planning and Development of the Capital City of Prague and documents from the cadastral office. Based on a survey of type areas, I have established coefficients and created a map with installable PV power in individual cadastres. On the basis of the findings, it is possible to determine in which areas a significant change in installed capacity is likely to occur based on the change of defined factors.
Development of potential production from photovoltaic sources in the territory of PREdistribuce, a.s.
Keywords: FVE,historie vývoje, analýza potenciálu rozvoje, Praha,legislativa; FVE,history of development,legislation,analysis of development,Prague