Galerie závěrečných prací - Mikulka, David (České vysoké učení technické v Praze, 2025)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a realizací prototypu webové aplikace určené k prezentaci závěrečných akademických prací, které vznikají na Fakultě informačních technologií ČVUT. Vývoj řešení probíhal iterativně od analýzy potřeb zákazníka (PR oddělení FIT ČVUT), přes kompletní návrh systému, až po jeho implementaci a testování. Výsledkem práce je platforma, která usnadňuje správu, editaci a publikaci závěrečných prací ve formě atraktivního a srozumitelného webového článku za využití různých interaktivních prvků. Aplikace umožňuje správu obsahu prostřednictvím uživatelského rozhraní a interaktivního editoru. Také využívá umělou inteligenci pro automatický návrh struktury článku a generování textových sekcí na základě nahraného dokumentu. Výsledná platforma tak zjednodušuje proces prezentace závěrečných prací a podporuje jejich srozumitelnost pro širší veřejnost. Systém je postaven na technologiích Node.js, React a PostgreSQL. Testování potvrdilo funkčnost a použitelnost platformy, která má tak potenciál pro další rozvoj a možné nasazení do ostrého provozu.

This diploma thesis focuses on the design and implementation of a prototype web application intended for presenting final academic theses created at the Faculty of Information Technology of CTU in Prague. The solution was developed iterativelyfrom the analysis of customer requirements (specifically, the PR department of FIT CTU), through a complete system design, to implementation and testing. The resulting platform offers management, editing, and publication of final theses in the form of attractive and comprehensible web articles using various interactive elements. The application provides a user interface with an interactive editor for content management. It also uses artificial intelligence to automatically propose article structure and generate textual sections based on the uploaded document. In this way, the platform simplifies the presentation process and enhances the accessibility of academic work for the general public. The system is built using Node.js, React, and PostgreSQL technologies. Testing confirmed the functionality and usability of the platform, indicating its potential for further development and deployment in a production environment.
Thesis gallery
Keywords: webová aplikace; prezentace akademických prací; správa obsahu; interaktivní editor; umělá inteligence; generování obsahu; filtrování dat; TypeScript; React; Node.js; PostgreSQL; REST API; web application; academic thesis presentation; content management; interactive editor; artificial intelligence; content generation; data filtering; TypeScript; React; Node.js; PostgreSQL; REST API