Zabezpečovací systémy občanské stavby - Šindelářová, Zuzana; Šindelářová Zuzana (České vysoké učení technické v Praze, 2018)
Tato bakalářská práce s názvem "Zabezpečovací systémy občanských budov" se věnuje zabezpečovacím systémům v běžné praxi a modelovému zabezpečení fakulty stavební ČVUT v Praze. Nejprve se věnuji zabezpečení budov obecně, jaké jsou nejčastější možnosti v zabezpečení, a dále aplikuji poznatky na modelové zabezpečení fakulty stavební ČVUT. Cílem této práce je seznámit širokou veřejnost se zabezpečovací technikou a poukázat na nedostatečné zabezpečení fakulty stavební ČVUT v Praze, které je potřeba vylepšit z důvodu případného ohrožení.

This bachelor's thesis deals with security systems and their use in practice and also provides a model security system for the Faculty of Civil Engineering of the Czech Technical University. First, I focus on building security in general and on the most common security measures. I then apply this knowledge to suggest a model security system for the Faculty of Civil Engineering of the CTU. The thesis aims to introduce security technology to the general public and to point out that the Faculty of Civil Engineering of the CTU doesn't have a sufficient security system which needs to change in case of a potential threat.
Security systems of a civil building
Keywords: Zabezpečovací systémy,kamerový systém CCTV,elektronická kontrola vstupu,elektronická požární signalizace a poplachový a zabezpečovací tísňový systém; Security systems,camera system CCTV,access control system,electronic fire alarm and security emergency system