Monitor toku energií v rodinných a bytových domech - Zejda, Jan; Jan Zejda (České vysoké učení technické v Praze, 2024)
Tento projekt cílí na vývoj monitoru toku energií v domě. Cílem není vyvíjet měřící systém, ale navrhnout řešení, které dokáže uživatele jednoduše informovat o aktuální energetické situaci v objektu a poskytnout mu přehledné rozhraní, pomocí kterého může ovládat spotřebiče manuálně nebo automaticky dle algoritmu. Věnuje se predikci výroby energie a její spotřebě v průběhu dne. Díky tomu je možné využívat energii hospodárně a docílit tak vyšší energetické soběstačnosti.

This project aims to develop energy flow monitor for residential houses. Aim is not to develop measurement system but to design solution that can easily inform user about current energy situation in object and provide well arranged interface through which he can control appliances manually or automatically with algorithm. It uses prediction of energy production and its consumption during the day, thanks to which it is possible to use energy economically and achieve higher energy self sufficiency.
Energy Flow Monitor in Family and Apartment Buildings
Keywords: monitor; energie; soběstačnost; systém; energy; monitor; sufficiency; system