Návrh optimalizace montážního pracoviště - Vojtíšek, Martin; Martin Vojtíšek (České vysoké učení technické v Praze, 2021)
Bakalářská práce analyzuje současný stav procesu izolace rotorů ve společnosti SOPO s.r.o., která je zaměřena primárně na navíjení statorů a rotorů. Cílem bakalářské práce je identifikovat faktory ovlivňující neefektivitu a navrhnout řešení v podobě ergonomické organizace pracovního prostředí a návrhu přípravku. Dále se zabývá rešerší problematiky optimalizace montážních pracovišť a ergonomie pracovišť.

The bachelor's thesis analyzes the current state of the rotor isolation process in the company SOPO s.r.o., which is focused primarily on the winding of stators and rotors. The purpose of the bachelor's thesis is to identify the factors influencing inefficiency and to propose solutions in the form of ergonomic organization of the work environment and product design. It also deals with research on the optimization of assembly workplaces and workplace ergonomics.
Assembly Workplace Optimization Design
Keywords: Ergonomie; Průmyslové inženýrství; Štíhlá výroba; Optimalizace; Výrobní proces; Dispoziční řešení; Ergonomics; Industrial Engineering; Lean Manufacturing; Optimization; Manufacturing process; Layout design