Specifika připojení fotovoltaické elektrárny do distribuční sítě VN - Majzner, Tomáš; Tomáš Majzner (České vysoké učení technické v Praze, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá stavbou fotovoltaických elektráren a jejich připojení, popisuje princip jednotlivých částí tohoto systému a náležitostí jejího připojení do distribuční soustavy vysokého napětí v České republice. Dále také popisuje problematiku fotovoltaické elektrárny, jako zdroje elektrické energie závislé na počasí, na distribuční soustavu. Součástí práce je model fotovoltaické elektrárny připojené do distribuční sítě v softwaru MATLAB.

This bachelor thesis deals with construction of photovoltaic power plant and their connection, it describes individual components of the system and requirements for connection to the high voltage distribution grid in Czech Republic. Furthermore it discusses problems of photovoltaic power plant, as source of electric energy dependent on weather, on distribution grid. Thesis includes a model of photovoltaic power plant connected do distribution grid in MATLAB environment.
Specifics of connecting photovoltaic power plant to the high voltage distribution grid
Keywords: Fotovoltaická elektrárna; fotovoltaický článek; pravidla provozování distribuční soustavy; negativní vlivy na distribuční soustavu; model fotovoltaické elektrárny; Photovoltaic power plant; solar cell; requirements for operation in distribution grid; negative influence on distribution grid; model of photovoltaic power plant