Optimalizace FM procesů ve sportovním areálu - Kvochová, Kristýna; Kristýna Kvochová (České vysoké učení technické v Praze, 2025)
Diplomová práce se zaměřuje na optimalizaci FM procesů ve sportovním areálu. V teoretické části je popsán význam facility managementu, jeho metody, historický vývoj, normy, standardy a současné trendy, zejména využití moderních informačních technologií, jako jsou CAFM systémy. Praktická část zahrnuje analýzu současného stavu FM procesů ve vybraném sportovním zařízení. Na základě této analýzy jsou navržena a aplikována konkrétní opatření zaměřená na zlepšení provozní efektivity, snížení nákladů a zvýšení spokojenosti uživatelů. Na závěr jsou vyhodnocena dosažená zlepšení a formulována doporučení pro další rozvoj.

The diploma thesis focuses on the optimization of FM processes in a sports facility. The theoretical part describes the importance of facility management, its methods, historical development, standards, and current trends, especially the use of modern information technologies such as CAFM systems. The practical part includes an analysis of the current state of FM processes in the selected sports facility. Based on this analysis, specific measures aimed at improving operational efficiency, reducing costs, and increasing user satisfaction are proposed and implemented. Finally, the achieved improvements are evaluated and recommendations for further development are formulated.
Optimization of FM processes in the sports complex
Keywords: facility management; optimalizace procesů; sportovní areál; efektivita; údržba; helpdesk; CAFM systémy; facility management; process optimization; sports facility; efficiency; maintenance; helpdesk; CAFM systems