Rekonstrukce kamer a geometrie ze scény v pohybu - Krček, Jan; Krček Jan (České vysoké učení technické v Praze, 2017)
Diplomová práce se nejdříve zabývá analýzou C++ knihovny YASFM, se zaměřením na případy, kde výsledné modely generované knihovnou nejsou příliš dobré a zkoumáním důvodů proč k tomu dochází. Výzkum je prováděn formou dokumentovaných experimentů. Z objevených problémů je poté vybrána menší oblast, kterou se práce následně zabývá více do hloubky. Zjištění jsou využita k návrhu rozšíření knihovny, které tyto nedostatky řeší. Princip leží především ve zhušťování výsledných modelů o body, které byly původním YASFM vyřazeny v průběhu rekonstrukce. Práce postupně popisuje jednotlivé úpravy oproti původní funkčnosti knihovny a na výsledcích experimentů ukazuje jejich přínos.

This thesis first focuses on analyzing a C++ library YASFM, especially with regard to the situations, when the resulting models are not satisfactory. The work tries to document what causes those unsatisfactory results via experimenting with different input scenes and setups and then chooses a specific issue to focus on. Then it proposes an improvement of YASFM, which would address that issue, mitigating its impact on the result and further improving the output model's quality. The principle of this improvement lies in recycling potential 3D points that were removed during the reconstruction phase of the original model. The thesis then further describes the steps of this process, comparing the results with the original YASFM and showing its benefit through experimental results.
Multi-Body Structure from Motion
Keywords: počítačové vidění, 3d rekonstrukce, scéna v pohybu, yasfm, c++; computer vision, 3d reconstruction, structure from motion, yasfm, c++