Navařování abrazivzdorných povlaků metodou pulzního PTA - Stulhofer, Jan; Jan Stulhofer (České vysoké učení technické v Praze, 2022)
Tato diplomová práce je zaměřena na navařování abrazivzdorných povlaků na bázi kompozitů s kovovou matricí. Cílem práce je ověřit možnosti navaření povlaků z niklové slitiny typu 625 s příměsí SiC na součást z austenitické nerezové oceli za účelem zlepšení funkčních vlastností povrchu. V první části práce je popsána technologie PTA, stroje a materiály při ní používané a jevy, které nastávají během navařování. Ve druhé části jsou popsány provedené experimenty, jejich metodika a stroje a přístroje na kterých byly provedeny. Třetí část práce je tvořena výsledky jednotlivých experimentů.

This thesis is focused on the hardfacing of abrasive-resistant coatings based on composites with a metal matrix (MMC). The aim of the thesis is to verify the possibilities of welding coatings made of nickel alloy type 625 with SiC admixture on a part made of austenitic stainless steel in order to improve the functional properties of the surface. The first part of the thesis describes the PTA technology, the machines and materials used in it, and the phenomena that occur during surfacing. The second part describes the experiments performed, their methodology and the machines and devices on which they were performed. The third part of the thesis consists of the results of these experiments.
Pulsed PTA hardfacing of wear resistant alloys
Keywords: PTA navařování; abrazivzdorné povlaky; SiC; kompozity s kovovou matricí; PTA hardfacing; abrasive resistant coatings; SiC; metal matrix composites