Anténa s dielektrickou tyčí - Lonský, Tomáš; Lonský Tomáš (České vysoké učení technické v Praze, 2015)
Tato práce se zabývá problematikou návrhu antény s dielektrickou tyčí. V rešerši je uveden teoretický postup návrhu a dalších klíčových aspektů. Dále zde čtenář najde vypracování reálného návrhu antény pro frekvenci 5-6 GHz, její výroby a změření základních parametrů.

This thesis deals with the design of dielectric rod antenna. In the first part is described a theoretical design of the antenna and other components. Furthermore the reader finds the developing of the real antenna design for frequency 5-6 GHz, the manufacturing and measuring the basic parameters is shown at the end of the work.
Dielectric Rod Antenna
Keywords: Anténa s dielektrickou tyčí, dielektrikum, plexisklo, přechod na kruhový vlnovod