POLYFUNKČNÍ DŮM - LIBEREC - Novák, Jakub; Jakub Novák (České vysoké učení technické v Praze, 2023)
Předmětem této diplomové práce je návrh polyfunkčního domu v těsné blízkosti skiareálu Ještěd, který vychází z urbanistické studie zpracované jako předdiplomní projekt. Celý návrh byl nejdříve vypracován v rozsahu architektonické studie. Vybrané části byly nadále řešeny v podrobnosti dokumentace pro stavební povolení . Současně byl zpracován i koncept TZB a stavebně-konstrukčního řešení ověřující proveditelnost celého řešení. Z návrhu vzešel šestipodlažní dům dotvářející okolní veřejný prostor s gastro provozy, obchodní plochou k pronájmu v parteru a hotelovým provozem v dalších podlažích, který odpovídá potřebám návštěvníkům přilehlého skiareálu.

This diploma thesis deals with a design of a mixed-use building in close proximity of a ski resort Ještěd. The placement of the building was determined in a preceding urban proposal. Outline proposal was developed first and then selected parts of project proposal were made. Concepts of building services and structural design were made to prove the feasibility of the design. The design process resulted in a six-story building forming surrounding public spaces with a café, restaurant and a retail area on the ground floor. Upper floors of the building serve the main hotel function. This building fits the requirements of visitors of the ski resort.
MULTIFUNCTIONAL BUILDING - LIBEREC
Keywords: novostavba; hotel; polyfunkční dům; architektonická studie; Ještěd; Liberec; new building; hotel; multifunctional house; architectural proposal; Ještěd; Liberec