Bezbariérová doprava z letiště Václava Havla v Praze do centra města - Šperk, Michal; Šperk Michal (České vysoké učení technické v Praze, 2018)
Bakalářská práce "Bezbariérová doprava z letiště Václava Havla do centra města" se zabývá problematikou bezbariérové přístupnosti pro osoby s handicapem z letiště Václava Havla v Praze do centra hlavního města. Jejím cílem je upozornit na tvorbu bezbariérového prostředí a přiblížit současnou situaci bezbariérové dopravní dostupnosti, a to pomocí analýzy páteřních tras na letiště. V teoretické části se práce zabývá rešerší problematiky bezbariérové přístupnosti, charakteristikou tras a poskytovaných služeb. Praktickou část představuje analýza jednotlivých tras a služeb na nich poskytovaných a také závěrečné vyhodnocení. Z něj vychází navržení efektivních opatření, která lze pro tvorbu bezbariérového prostředí v budoucnu aplikovat.

The bachelor thesis "Barrier-free Transport from Vaclav Havel Airport in Prague to the City Centre" deals with barrier-free accessibility for persons with reduced mobility and orientation from Vaclav Havel airport in Prague to the city centre. It aims to summarise the creation of a barrier-free environment and to evaluate the current situation of barrier-free transport accessibility by an analysis of the main routes to the airport. The theoretical part of the thesis deals with the issue of barrier-free accessibility and characteristics of the routes and provided services. The practical part is the analysis of individual routes and services offered on them, as well as the final evaluation. Based on the outcome, effective measures that can be used to create a barrier-free environment in the future are proposed.
Barrier - Free Transport from Vaclav Havel Airport in Prague to the City Centre
Keywords: Handicap,bariéra,bezbariérová přístupnost,bezbariérová doprava,službHandicap,služby; Handicap,barrier,barrier-free access,barrier-free transport,services