Aplikace pro měření frekvence třesu z videozáznamu - Bína, Ondřej; Bína Ondřej (České vysoké učení technické v Praze, 2016)
Určení frekvence třesu je důležité při diagnóze nebo sledování vývoje některých neurologických chorob postihujících jak lidi, tak zvířata. Proto je v rámci této práce vytvořena desktopová aplikaci, která je schopna frekvenci třesu určit z videozáznamu. K řešení bylo využito analýzy požadavků, na základě které byla aplikace navržena a implementována pro platformu .NET v programovacím jazyce C# za využití několika moderních technologií a postupů, které tato platforma nabízí. Aplikace měří změny v obrazové intenzitě a k určení frekvence tohoto signálu využívá výkonové spektrum zjištěné pomocí Fourierovy transformace. Tato aplikace poskytuje levnější alternativu pro běžné metody analýzy třesu a během měření nemusí být použito žádné speciální zařízení.

A tremor frequency measuring is important to diagnose or observe a progression of some neurological diseases affecting both humans and animals. Therefore, a desktop application, which is able to measure a tremor frequency from the videorecord, is created in this thesis. Based on the analysis of requirements an application was designed and implemented for .NET platform using C# programming language with various modern technologies and practices, which this platform offers. The application measures the changes in the image intensity and uses the Fourier transform power spectrum to determine frequency of this signal. It offers a cheaper alternative to the common tremor analyzation methods with no need to use of any special device during the measuring.
Aplication for Tremor Frequency Measuring from Videorecord
Keywords: Desktopová aplikace, měření třesu, videozáznam; Desktop application, tremor measuring, video record