Studie vytápění rodinného domu - Roško, Jan; Jan Roško (České vysoké učení technické v Praze, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá studií vytápění a ohřevu teplé v rodinném domě. Navrhl jsem otopnou soustavu teplovodní s deskovými a trubkovými otopnými tělesy. Hlavní částí práce je porovnání třech způsobů vytápění s ohřevem teplé vody. Jako zdroje tepla jsem zvolil automatický kotel na pelety, kondenzační plynový kotel a tepelné čerpadlo Na závěr jsem stanovil a porovnal pořizovací a provozní náklady a provedl jejich zhodnocení.

This bachelor's thesis deals the study of heating and hot water heating of family house. I made suggestion heating system with steel panels radiators and tower rails to family house. Main part of my work is comparison and evaluation of the three types of heating and water heating. I suggested automatic pellets boiler, gas condensing boiler and heat pump. In conclusion I counted purchasing and operating costs and compared all the options.
Study of a Family House Heating
Keywords: vytápění; ohřev teplé vody; plynový kondenzační kotel; kotel na pelety; tepelné čerpadlo; heating; water heating; gas condensing boiler; pellets boiler; heat pump