Hodnocení finanční situace výrobního podniku - Fotr, Adam; Adam Fotr (České vysoké učení technické v Praze, 2021)
Bakalářská práce se věnuje hodnocení finanční situace výrobního podniku Flídr metal s.r.o. Cílem závěrečné práce je zhodnocení finančního zdraví výrobního pod-niku Flídr metal s.r.o. v období 2014 až 2019 pomocí vybraných metod finanční analýzy a na základě této analýzy navrhnout řešení pro zlepšení finančního zdraví společnosti. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je věnována významu finanční analýzy a zhodnocení jednotlivých metod, které jsou následně využívány v praktické části. V praktické části je představen podnik Flídr metal s.r.o. a je provedena jeho finanční analýza a dán návrh na zlepšení finančního zdraví podniku. Finanční analýza je provedena na základě vlastního zpracování účetních dat podniku, která jsou vyhodnocena na základě znalostí získaných během studia na vysoké škole. Přínosem práce je zhodnocení finanční situace vybraného podniku a následné navržení doporučení pro zlepšení finančního zdraví v kontextu současné ekonomické situace.

The bachelor's thesis deals with the evaluation of the financial situation of the production company Flídr metal Ltd. The aim of the final work is to evaluate the financial health of the production company Flídr metal Ltd. in the period 2014 to 2019 using selected methods of financial analysis. Based on this analysis, propose solutions to improve the financial health of the company. The work is divided into theoretical and practical part. The theoretical part is devoted to the importance of financial analysis and evaluation of individual methods, which will then be used in the practical part. The practical part is followed by an introduction of the company, analysis of financial data and a proposal to improve the financial health of the company Flídr metal Ltd. The financial analysis is performed based on the company's own processing of ac-counting data, which are then evaluated based on knowledge acquired during studies at the university. The benefit of the final work should be the analysis of accounting data and a proposal to improve the financial management of the company.
Evaluation of the Financial Situation of the Manufacturing Company.
Keywords: Podnikové finance; finanční analýza; rozvaha; tržby; dlouhodobý hmotný majetek; cizí zdroje; výkaz zisků a ztrát; bilanční pravidla; poměrové ukazatele; likvidita; rentabilita; Corporate finance; financial analysis; balance sheet; revenues; tangible fixed assets; liabilities; profit and loss statement; balance rules; ratio indicators; liquidity; rentability