KONVERZE AREÁLU DOLU PETR BEZRUČ - Landová, Veronika; Landová Veronika (České vysoké učení technické v Praze, 2018)
Předmětem práce je konverze areálu bývalého černouhelného dolu Petr Bezruč ve Slezské Ostravě. Cílem návrhu je opětovné zapojení areálu dolu do městské struktury a vytvoření centra, které Slezské Ostravě momentálně chybí. Součástí práce je konverze stávajících objektů, návrh novostavby a úprava parteru a cestní sítě.Předmětem práce je konverze areálu bývalého černouhelného dolu Petr Bezruč ve Slezské Ostravě. Cílem návrhu je opětovné zapojení areálu dolu do městské struktury a vytvoření centra, které Slezské Ostravě momentálně chybí. Součástí práce je konverze stávajících objektů, návrh novostavby a úprava parteru a cestní sítě.

The thesis is focused on conversion of a former coal mine of Petr Bezruč in Silesian Ostrava. The design aims to interconnect the premises of the coal mine with the city structure and thus create a centre which is desirable for the city part of Silesian Ostrava currently. The thesis involves conversion of present building s, design of a new building and alternation of the parterre and road network.
CONVERSION OF A COAL MINE PETR BEZRUČ
Keywords: Důl,věž,cihla,náměstí,radnice,centrum,Ostrava,technická památka; mine,tower,brick,square,town hall,centre,Ostrava,technical monument