Elektronická nehodová data v bezpečnostní praxi - Komárek J. (Ministerstvo vnitra ČR, 2018)
Člověk není dokonalý a dopuští se chyb. Proto automobilky vyvíjejjí stále bezpečnější vozy, vybavené modernějšími a sofistikovanějšími bezpečnostními systémy, které jsou schopné včas chybu či případné selhání jednotlivce odhalit, předejít vzniku krizové situace, zabránit střetu a pokud není vyhnutí, snížit následky střetu na minumum. Současné automobily jsou schopné zaznamenat informace o kolizi, pokud jsou vybaveny jednotkou EDR.

Nobody is perfect and we make mistakes. As a result carmakers are developing incresingly safer cars equipped with ever more modern and spohisticated security systems that are capable of detecting in time a person's failure to identify and prevent the emergence of a crisis situation, avoiding collision and, if necessary, to reduce to minimum the consequences of such collision. Current cars are designed to record collision information when equipped with an EDR unit.
Electronic accident data in safety practice
Keywords: CDR; EDR; safety