Radlická smyčka - Derka, Tomáš; Tomáš Derka (České vysoké učení technické v Praze, 2024)
Nový bytový komplex v Praze u metra B u budovy ČSOB v Radlicích nabízí moderní bydlení vkusně začleněné do svahu. Kromě estetiky se zaměřuje na optimalizaci místní tramvajové smyčky, klíčové pro dopravu. Design smyčky obklopuje ČSOB, zlepšuje průtok dopravy a vytváří estetické spojení s bytovým komplexem. Tato úprava podporuje propojení s plánovaným prodloužením tramvajové trasy skrze nový komplex Waltrovka, klíčový prvek pro městskou integraci. Bytový komplex má osm bloků na platformách, optimalizuje využití terénu a poskytuje různorodost dispozic a výhledů. Díky blízkosti metra B a nové tramvajové trasy poskytuje vynikající dostupnost pro obyvatele a usnadňuje využívání městských služeb.

The new apartment complex in Prague near the B metro station near the ČSOB building in Radlice offers modern living tastefully integrated into the hillside. In addition to aesthetics, it focuses on optimising the local tram loop, a key transport link. The design of the loop surrounds the CSOB, improving traffic flow and creating an aesthetic connection to the residential complex. This design supports the connection to the planned extension of the tram route through the new Walter complex, a key element for urban integration. The housing complex has eight blocks on platforms, optimising the use of the land and providing a variety of layouts and views. Its proximity to the B metro and the new tram route provides excellent accessibility for residents and facilitates the use of urban service
Radlická Tram Loop
Keywords: byt; dům; terén; Radlice; tramvaj; metro; Praha; garáž; Udržitelnost; Apartment; flat; terrain; Radlice; tramway; subway; Prague; Garage; Sustainability