Využití vyhořelého jaderného paliva - Matějková, Eva; Matějková Eva (České vysoké učení technické v Praze, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá využitím vyhořelého jaderného paliva. Poskytuje popis jaderného palivového cyklu a vlastností vyhořelého paliva. Dále se věnuje separačním metodám a možnosti zvýšení využití jaderného paliva. Poslední kapitola je zaměřena na situaci v České republice s ohledem na nakládání s vyhořelým jaderným palivem.

The Bachelor Thesis deals with the use of spent nuclear fuel. It gives a description of nuclear fuel cycle and properties of spent nuclear fuel. The thesis focuses on methods used for separation and the possibilities of increasing the use of nuclear fuel in general. The last chapter deals with situation concerning the handling of spent fuel in the Czech Republic.
Use of spent nuclear fuel
Keywords: Vyhořelé jaderné palivo,vlastnosti vyhořelého jaderného paliva,jaderný palivový cyklus,separační metody,PUREX,zvýšení využití jaderného paliva,MOX,nové typy reaktorů,hlubinné úložiště; Spent nuclear fuel,properties of spent nuclear fuel,nuclear fuel cycle,separation methods,PUREX,increasing the use of nuclear fuel,MOX,new reactors,deep geological repository