Topologická optimalizace jednonápravového podvozku tramvaje - Kebort, Patrik; Patrik Kebort (České vysoké učení technické v Praze, 2022)
Diplomová práce je zaměřená na topologickou optimalizaci jednonápravového podvozku konceptu autonomní tramvaje SATram. V práci jsou provedeny nutné pevnostní výpočty pro topologickou optimalizaci. Dále je proveden návrh optimální topologie s ohledem na všechny uvažované zátěžné stavy. Následně jsou provedeny kontrolní výpočty nové topologie.

The thesis is focused on the topological optimatization of the single-axle bogie of the SATram autonomous tram concetp. In the thesis the necessary strength calculations for the topological optimatization are performed. Futher more the design of the optimal topology with respect to all considered load cases is made. Then the control calculations of the new topology are performed.
Topological optimization of a single-axle tram bogie
Keywords: topologická optimalizace; Ansys; SATram; podvozek; topology optimization; Ansys; SATram; bogie