Nátěrové hmoty z práškových plastů - Bachurová, Nikol; Nikol Bachurová (České vysoké učení technické v Praze, 2021)
Tato bakalářská práce na téma aplikace práškových hmot se zabývá porovnáváním a ověřováním vlastností dvou používaných typů práškových barev RAL 9006, SILVER4, určených pro povrchovou úpravu výrobků od firmy IKEA a LINET. V teoretické části jsou rozebrány předúpravy práškového lakování, způsoby nanášení práškových plastů a zařízení, kde se díly vytvrzují. Dále jsou rozebrány zkoušky přilnavosti a laboratorně prováděny korozní zkoušky. V praktické části se porovnávají vzorky s před úpravou/ bez předúpravy ze kterých vychází jaká je jejich přilnavost. Sledují se jejich hodnoty na prováděných zkouškách (např. mřížkovou metodou, křížovým řezem, ohybem, zkoušky solnou mlhou atd.), které jsou doplněny snímky.

This bachelor's thesis on the application of powder materials deals with the comparison and verification of the properties of two types of powder plastics RAL 9006, SILVER4, intended for surface treatment of products from the company IKEA and LINET. The theoretical part discusses the pretreatment of powder coating, methods of applying powder plastics and equipment where parts are cured. Furthermore, adhesion tests are analyzed and corrosion tests are performed in the laboratory. In the practical part, the samples are compared with before / without pretreatment, from which the adhesion is based. Their values are monitored on the tests performed (eg grid method, cross section, bending, salt spray tests, etc.), which are supplemented by images.
Powder plastic paints
Keywords: práškové lakování; práškové systémy; nanášení práškových hmot; přilnavost; koroze; powder coating; powder systems; application of coating systems; adhesion; corrosion