DESIGN PRACOVNÍHO STROJE - Stárek, Jan; Jan Stárek (České vysoké učení technické v Praze, 2021)
Diplomová práce se zabývá vývojem kontejnerové přepravy, analýzou fungování kontejnerových terminálů a jejich vizí do budoucnosti. Práce obsahuje designérský návrh konceptu autonomního kontejnerového manipulátoru, který reaguje na potřeby navyšování skladovacích prostor, efektivitu a bezpečnost práce.

The diploma thesis deals with the development of container trasportation, analysis of container ports and their future visions. The thesis contains a concept design of autonomous container handler which reacts to the trend of increasing storage spaces, effieciency and safety.
WORKING MACHINE DESIGN
Keywords: Průmyslový design; kontejnerová manipulace; vize budoucnosti; autonomní technologie; kontejnerové terminály; Industrial design; container manipulation; future visions; autonomous technology; container ports