Obchvat obce Dačice - Hošek, Lubomír; Hošek Lubomír (České vysoké učení technické v Praze, 2018)
Cílem této bakalářské práce je vyhledání trasy severního obchvatu města Dačice, resp. srovnání trasy zanesené v územním plánu, která je svým průběhem přes průmyslovou oblast problematická, s alternativními trasami, které navrhl zpracovatel. Hlavním cílem stavby je vymístit tranzitní dopravu z intravilánu města a tím přispět ke zklidnění dopravy v obci. Navržená řešení jsou zpracována v podrobnosti vyhledávací studie ve smyslu směrnice o dokumentaci staveb. Výsledkem vyhledávácí studie, která je předmětem bakalářské práce je doporučení k řešení trasy obchvatu respektující místní podmínky řešené lokality.

The goal of this bachelor's thesis is the research of the route of the northern bypass of Dačice village. More specifically, it compares the route in the town plan, which is problematic due to the crossing of the industrial zone with alternatives proposed by the author. The main goal of the construction is the eliminate the traffic flowing into the center parts of the village, thus making the traffic calmer in the village itself. Proposed solutions are elaborated as a search study in accordance to the Guideline for construction documentation. The result of the search study is a recommendation for the route of the bypass which takes into account the aspects of the location in question.
Bypass of Dačice Village
Keywords: obchvat,místní komunikace,silnice II. třídy,okružní křižovatka,styková křižovatka,průsečná křižovatka; bypass,local road,II. class road,roundabout,joining intersection,crossing intersection