Technologická optimalizace návrhu fasádního systému ve vybraných podmínkách - Charvát, Pavel; Pavel Charvát (České vysoké učení technické v Praze, 2019)
Autor se v této diplomové práci zabývá rozborem zvolených typů fasádních systému. Následně zpracovává multikriteriální analýzu zvolených typů fasád, u kterých používá pro porovnání zvolená kritéria. Autor se v této diplomové práci dozvěděl ideální varianty pro zvolené objekty, u kterých měl různé požadavky a díky vícekriteriální analýze dosáhl nejlepšího řešení při použití zvolených kritérií. Dalším zjištěním pro autora jsou nové informace o fasádách a o požadavcích na ně a o multikriteriální analýze, která je vhodná pro rozhodování v podobných případech.

In this masters thesis, the author deals with the analysis of selected types of facade systems. Subsequently, he processes multicriterial analysis of selected facade types, where he uses selected criteria for comparison. In this masters thesis, the author found the ideal option for the selected objects for which he had different requirements and thanks to the multi-criteria analysis achieved the best solution using the selected criteria. Another finding for the author are new information about facades about their requirements and also about multi-criteria analysis, which is suitable for decision-making in similar cases.
Technological design optimization of facade system at selected conditions
Keywords: Fasáda; fasádní systémy; typologie fasád; vícekriteriální analýza; Saatyho metoda; Facade; facade system; facades typology; multi-criteria analysis; Saaty´s method