3D vizualizace areálu kostela v Červené nad Vltavou - Pecenová, Markéta; Markéta Pecenová (České vysoké učení technické v Praze, 2019)
Tato diplomová práce se zabývá vizualizací 3D modelu areálu kostela sv. Bartoloměje v Červené nad Vltavou z dob před jeho přesunem. Jako podklad byla použita plánová dokumentace a dobové fotografie. První část práce je věnována kostelu a jeho okolí. V dalších částech je představen modelovací software SketchUp a vizualizační software Lumion 3D. Průběh zpracování v obou softwarech je podrobně popsán. V~rámci této diplomové práce bylo navíc provedeno vektorizování vybraných mapových listů povinných císařských otisků.

This diploma thesis focuses on the visualization of a 3D model of the St. Bartholomew church in Červená nad Vltavou from the time period before it has been moved. As resource materials, documentation plans and period photographs were used. The first part describes the church and its surroundings. In the following sections a 3D modeling software SketchUp and a visualization software Lumion 3D are introduced. The course of the modeling process in both softwares is described in detail. As a part of this diploma's thesis, a vectorization of selected map sheets of the obligatory imperial imprints was done.
3D visualization of church in Červená nad Vltavou
Keywords: SketchUp; Lumion 3D; 3D model; povinné císařské otisky; kostel sv. Bartoloměje; Červená nad Vltavou; SketchUp; Lumion 3D; 3D model; obligatory imperial imprints; St. Bartholomew church; Červená nad Vltavou