Využití Kinect pro rehabilitaci v domácím prostředí - Vraný, Jakub; Vraný Jakub (České vysoké učení technické v Praze, 2015)
Cílem této práce je ověření možnosti užití kamery Kinect pro využití vdomácí terapii. Podstatou této studie je sledování polohy stanovených anatomicky významných bodů (kloubů) vhodných pro definici zvolených pohybů paže a dolní končetiny systémy Kinect a Lukotronic, který slouží jako standardizovaný systém pro porovnánívýsledkůz Kinectu. Ze souřadnic kloubůje získána úhlová odchylka vkloubech horní a dolní končetiny, která definuje vykonávaný pohyb pacienta a poskytuje zpětnou vazbu pro hodnocení pohybového výkonu. Data získánana výstupu zobou systémůjsou následně statisticky vyhodnocena pro porovnánívýsledků ze zobrazovacích zařízení.

The aim of this work is to prove the possibilities of Kinect camera for usingin home therapy. The certain of this study is position tracking of indicated anatomical landmark (joints)suitable for definition of selected movements of arm and lower Extremityby systems Kinect and Lukotronic. The Lukotronic is used for reason to compare the resultsfrom Kinect camera. The angle deviation in joints of Upper and Lower Extremity is gained from space coordinates of jointsdefiningperformingmovement of patient and providing feedback to evaluate the performance of movement. The Data obtained from both systems are statistically analysed to compare the results from imaging devices.
Kinect for rehabilitation in the home envinronment
Keywords: Kinect,Lukotronic,polohy kloubů,anatomické osy,biofeedback,úhly v kloubech,marker; Kinect,Lukotronic,joint position,anatomical axis,biofeedback,angle in joints,marker