Polyfunkční dům Bratislavská - Petra Soukupová; Petra Soukupová (České vysoké učení technické v Praze, 2020)
Předmětem diplomové práce je zpracování projektové dokumentace polyfunkčního domu pro stavební povolení. Zadáním byla architektonická studie. V první části práce je proveden návrh budovy dle stavebně energetických požadavků na pasivní budovy, environmentální analýzy a optimalizace okenních otvorů. Tato optimalizace je provedena z hlediska vlivu na stavebně energetickou analýzu, rizika letního přehřívání a denního osvětlení. Druhá část práce je věnována projektové dokumentaci, která obsahuje architektonicko-stavební řešení, stavebně konstrukční řešení a techniku prostředí staveb. Projekt se zabývá novostavbou polyfunkčního domu. Budova má jedno podzemní a osm nadzemních podlaží, které jsou dělené dle funkce užívání. V objektu se nachází tři obchodní jednotky, čtyři administrativní jednotky a třicet dva bytových jednotek o velikosti 2+KK či 3+KK.

The subject of the diploma thesis is preparation of project documentation of a polyfunctional house for a building permit. Preparation of documentation was based on an architectural study. In the first part of the thesis is designed the buidling according to building energy requirements for passive buildings, then is made an environmental analysis and optimization of window openings. This optimization is made in terms of impact on building energy analysis, risks of summer overheating and daylight. The second part of the thesis deal with the project documentation itself. The documentation includes design-building solutions, construction solutions and the distribution of the building services systems. The project deals with construction of a new polyfunctional house. The building has one underground floor and eight above ground floors, which are classified according to their usage. In the building are three commercial units, four administrative units and thirty-two residential units of size 2BR + kitchenette or 3BR + kitchenette.
Polyfunctional house Bratislavská
Keywords: projektová dokumentace pro stavební povolení; polyfunkční dům; pasivní budova; environmentální analýza; optimalizace okenních otvorů; project documentation for a building permit; polyfunctional house; passive buildings; environmental analysis; optimization of window openings