Požární řešení administrativní budovy v Liberci - Rajman, Daniel; Rajman Daniel (České vysoké učení technické v Praze, 2017)
Předmětem řešení této bakalářské práce je administrativní budova v Liberci na základě zadané projektové dokumentace. Požární řešení je zpracováno ve stupni projektové dokumentace pro stavební povolení a zahrnuje požárně bezpečnostní řešení, revizi stavebního objektu, statický návrh prvků za běžné teploty a posouzení daných prvků za zvýšených teplot. Při zpracovávání této práce bylo postupováno dle současných právních norem a předpisů. Statický návrh je proveden na vybrané konstrukce, které jsou navrženy dle empirie. Požární posouzení vybraných konstrukcí je provedeno podle tabulek a zjednodušených výpočtových metod.

The subject of this bachelor thesis is the fire design of the administrative building in Liberec on the basis of assigned project documentation. Fire design is made in the phase of documentation for building permit and includes fire safety solution, the revision of the structural part and the static draft of the selected structures at normal temperatures, their assessment during the fire situation. Present-day legislations and norms were used for this bachelor thesis. The static draft was made on the selected structures, designed according to empire. Fire solution of the selected structures is done according to tables and simplified methods.
Fire design of administration building in Liberec
Keywords: Administrativní budova, železobeton, nosné konstrukce, železobetonová deska, železobetonová průvlak, železobetonový sloup, požární odolnost, empirie, výztuž, moment, zatížení, stěna; Administrative building, reinforced concrete, supporting structures, reinforced concrete slab, reinforced concrete girder, reinforced concrete column, fire resistance, empire, reinfrcement, moment, load, wall