Projekt zavedení kafeteria systému zaměstnaneckých výhod ve vybrané společnosti - Král, Tomáš; Král Tomáš (České vysoké učení technické v Praze, 2015)
Diplomová práce se věnuje modernímu způsobu nepeněžního odměňování zaměstnanců prostřednictvím kafeteria systému. Hlavním cílem práce je vytvořit projekt změny systému zaměstnaneckých výhod ve vybrané společnosti. Práce obsahuje tři části - teoretickou, analytickou a projektovou. Součástí projektové části je tvůrčí návrh rozdělení bodů kafeteria systému i navrhované portfolio zaměstnaneckých benefitů. Dotazníkové šetření zkoumá preference zaměstnanců v oblasti zaměstnaneckých výhod na celkem 240 respondentech. Vybrané benefity portfolia jsou podrobeny analýze jejich daňové výhodnosti z pohledu daňové uznatelnosti pro zaměstnavatele, základu daně zaměstnance a vyměřovacího základu na sociální a zdravotní pojištění.

This diploma thesis deals with the modern way of non-monetary remuneration of employees through the cafeteria system. The main objective is to create a project to change the system of employee benefits at selected company. Thesis consists of three parts - theoretical, analytical and project. Part of the project is the creative part of the proposed distribution points cafeteria system and proposed portfolio of employee benefits. Questionnaire survey examines the preferences of employees in employee benefits for a total of 240 respondents. Selected benefits of the portfolio are subject to analysis of their tax advantages in terms of tax deductibility for employers, employees and the tax base assessment base for social and health insurance.
Project Implementation Cafeteria Employee Benefit Plan in the Company
Keywords: Kafeteria systém, zaměstnanecké výhody, benefity, projekt, motivace, výkon, model odměňování; Cafeteria system, employee benefits, benefits, project, motivation, performance, remuneration model