Zajištění energetických potřeb turistického objektu - Faltys, Zdeněk; Faltys Zdeněk (České vysoké učení technické v Praze, 2017)
Práce se zabývá problematikou ostrovního provozu na příkladu vybraného objektu. Teoretická část se věnuje ostrovnímu systému a jeho komponentů, kde jsou popisovány jejich funkce v systému. Praktická část se věnuje charakteristice zatížení, výroby a optimálnímu navrhnutí výkonu fotovoltaické elektrárny, která bude využívána i k ohřevu teplé užitkové vody. V závěru doporučuji ekonomicky nejvýhodnější variantu.

The thesis reflect suggest stand- alone PV- station, which would be situated in Ore mountains. PV- station would produce energy for one touristy building. Design PV- station is also good for lesser depend on diesel. Batteries are used for better use energy from PV- station. Practical part of thesis is about design of options and calculate economical model and investment evaluation. In the end I will recommend the best option.
Energy supply of touristy building
Keywords: Ostrovní systém, off grid, fotovoltaická elektrárna, PVGIS, citlivostní analýza, baterie, ekonomické zhodnocení; Off grid, PV- station, PVGIS, sensitivity analysis, batteries, economic evaluation