Sídliště Ďáblice - vnitroblok Chabařovická - Šimůnková, Gabriela; Gabriela Šimůnková (České vysoké učení technické v Praze, 2020)
Tématem bakalářské práce je revitalizace vnitrobloku na sídlišti Ďáblice na Praze 8. Řešené území zahrnuje vnitřní prostor mezi panelovými domy a předzahrádky do ulice po jejich obvodu. Předmětem práce jsou nově navržené komunikace, které zjednodušují průchodnost, zpříjemňují pobyt ve vnitrobloku a jejich geometrie podporuje vyznění návrhu jako obrazu pro pohled z vyšších pater. Důležitou součástí revitalizace jsou také vegetační úpravy a dětské a sportovní hřiště.

The theme of the bachelor’s thesis is the revitalization of the courtyard in Ďáblice housing estate in district Prague 8. The project area includes the inner courtyard between the houses and front gardens on their perimeter. Its main feature are newly designed pathways that support pedestrian permeability, more pleasant stay, and create a framework for a picture-like quality of the design. Greenery interventions, playground, and sports, and workout area are an integral part of the project.
Housing Estate Ďáblice - Courtyard Chabařovická
Keywords: revitalizace; sídliště; Praha; veřejný prostor; revitalisation; housing estate; Prague; public space